Децу вам не дамо

You are currently viewing Децу вам не дамо

Недавно сам прочитала да радници Гугла шаљу своју децу у школе у којима нема компјутера. Сасвим је извесно да они веома добро знају које су мане напредне технологије. Такође, истраживања показују да ученицима који су „одрасли на технологији“ често мањка способност ширег размишљања и решавања проблема.

Ускоро, исти тај Гугл, отвара лабораторију за вештачку интелигенцију. Потребна је радна снага на дугме које се неће разбољевати, јер је, како медији преносе свакодневно, актуелна радна снага стално нешто болешљива и опседнута неким вирусима.

У светлу белосветских дешавања и Србија не заостаје, па тако у школама од септембра деца од трећег до седмог разреда неће користити уџбенике него таблете, биће активни корисници исте оне технологије коју у образовању не користе деца њених оснивача.

И не само то, имаће вештачку интелигенцију као један нови предмет који ће их надахнути на нова, креативна размишљања. Јер када разумемо да ће бити све на дугме, онда од креативности остаје једно велико ништа, бар у образовном систему. Гушењем креативности и спонтаности покушаће да нам угуше живот. Угушиће и радно место учитеља, наставника. Хоће, уколико се коначно не ујединимо и заштитимо своју децу.

Међутим, свесни тога, ми то свакако нећемо дозволити, јер заиста не пристајемо да идемо у њихове школе, посебно оне које најављују тестирање здраве деце као услов боравка у дигитализованој школи.

Маните се, господине Ружићу, министру просвете, најаве тестирања наше деце.
Кога сте питали?! Докле треба да вам понављамо да су деца наша а не државна?!

Пратимо Ваш рад и јасно нам је да је период годишњих одмора и опуштања родитеља добра прилика да провучете све оно што није у директној вези са здравим разумом.

Али имате апсолутни ОТПОР са ове стране. Покрет Живим за Србију ће бити довољно толерантан да вас на време упозори пре него што предузме одговорне и законом оправдане потезе.

Тамара Брадић, психолог и потпредседник Покрета Живим за Србију