Лицемерје Министарства здравља

You are currently viewing Лицемерје Министарства здравља

Пре него што храну са здравственом изјавом испоруче на тржиште, произвођачи у Србији ће ( да ли и страни?), морати да се обрате Министарству здравља које би проверило да ли су те изјаве засноване на “општеприхваћеним научним доказима”.

Није дозвољена употреба здравствених изјава које сугеришу да би здравље било погоршано ако се не узима та храна, а забрањене су и реклама које упућују на брзину губитка килограма. Инсистира се на листи свих састојака на декларацији, количини, алергенима, називу произвођача и адреси.

Лицемерство и дупли стандарди Минисатрства здравља огледају се у томе што родитељи скоро никада не могу да виде амбалажу и нежељена дејства вакцина која примају њихова деца, документација о одобрењу која садржи све састојке, па и оне у траговима је службена тајна, “није пракса” да се алергенски тест ради рутински, дозвољене су изјаве да ако се не вакцинишемо нас неће бити (Татјана Аџић), као и да вакцине “спасавају живот”, иако се тај исход никада не мери у истраживањима истих, већ само ниво антитела.

Такође, “није дозвољено“ да одређена лица или организације „препоручују“ неку намирницу, док на вакцинацију позивају сви, од Лекарске коморе Србије, до Цеце и Аце Лукаса.

Ова селективна „брига“ и двоструки аршини  разлог су неповерења великог броја људи у здравствене препоруке „струке“, Нажалост, у Србији ни правни систем не функционише, а судије су „на линији“, те није могуће очекивати оно што се догодило у Америци када је независна група научника тужила ЦДЦ због обмањујуће тврдње на сајту да „вакцине не узрокују аутизам“ и – добила.

Др Јована Стојковић

Председник Покрета Живим за Србију