Косово и Метохија је Србија!

You are currently viewing Косово и Метохија је Србија!

Према информацијама нашег народа на Косову и Метохији, од данас ће им бити онемогућено да возе аутомобиле са таблицама Републике Србије. Ово је само један од низа притисака да се сви елементи државности јужне српске покрајине избришу, а чему је кумовала ова, али и претходне власти.

Због и све учесталијих напада на Србе на КиМ на које њихова матична држава никако не реагује, Покрет живим за Србију објављује

АПЕЛ

Поштовани грађани републике Србије, политичари, министри, Председниче, Председниче Владе. Овим путем упућујемо апел и захтев, а поводом дешавања у протеклом периоду на КиМ, где не постоји установа која спроводи резолуцију 1244. То је гарант по ком би наши грађани, браћа и сестре, били заштићени на својим огњиштима.

Како је Косово и Метохија окупирани део српске територије захтевамо да прогласите окупацију јужног дела Србије односно КиМ.

Такође захтевамо да се Бриселски споразум поништи јер је штетан и погубан за српски народ који се враћа на своја огњишта, а притом тим споразумом и резолуцијом гарантована је безбедност, коју немају, с обзиром на то да КФОР не пружа никакву заштиту како људима, тако и културним добрима на подручју КиМ, а што им је “мисија”, док такозване „институције Косова“ све раде како би се уништио сваки споменик, црква, гробље, да се не види ни траг од српског рода.

Такође захтевамо хитан повратак српске војске и полиције на Косово и Метохију на шта имам право по резолуцији 1244. Повратком наших снага на КиМ наш народ би био безбедан, наше цркве заштићене, наша гробља обновљена и сачувана од рушења терористичких група које се слободно крећу нашим територијом.

Овим подухватима и битисањем нашег народа и наше снаге на простору КиМ не би се прекрајала вишевековна историја Срба, као што то већ годинама покушавају присвајајући манастире, јунаке, тврђаве, поткупљивањем и подршком западних сила и разних НВО организација, које су се већ умешале у све српске установе, па и све ваше одлуке!

Дакле конкретни захтеви Покрета Живим за Србију и верујемо великог дела српског народа су:

● Проглашење окупације овог дела Србије
● Хитно поштовање резолуције 1244
● Поништење Бриселског споразума
● Повратак српских снага
● Заштита културних добара
● Престанак бесправне експлоатације рудних богатстава
● Стављање овог захтева у Скупштину Србије на изгласавање, ако буде потребе и расписивање референдума о овој теми

Наш народ на Косову и Метохији очекује у заслужује да се максимално заштити. Учинимо ми нешто, па ће помоћи и Господ!

Догодине у Призрену!

Инфо служба Покрета Живим за Србију