До слободе

You are currently viewing До слободе

Слобода се осваја у свакодневним интеракцијама, у односу са људима који “само раде свој посао”. Није нама власт одузела слободу, него смо ми пристали на то, спремни да гледамо како настављају да нас понижавају.

После оног догађаја јуче у Арени, више нико од нас не би смео да ставља крпу преко лица само да би заштитио оне који од тог посла живе, јер на тај начин смо и ми директни саучесници у циркусу.

Дакле, нема више : “Не могу у ресторан јер немам ковид пропусницу”, не треба нам тај измишљени, лажни документ!

Да ли знате да Кинези не смеју о својој власти ништа да кажу, напишу у негативном контексту, не смеју да имају никакав критички осврт јер им се одмах одузимају социјални бодови који су им потребни да би могли да живе и преживе. Дакле, они живе тоталну цензуру.

Имамо прилике и ми то да осетимо, а неки од нас већ јесу првог априла ове годинe, док смо говориле истину, која је сада, мада је била и тада, лако проверљива.

Иначе, кинески модел социјалног бодовања ускоро долази и код нас, посебно уколико не искористимо прилику да кажемо и покажемо свима који уништавају нашу Србију шта мислимо и осећамо.

А уништава је свако ко спроводи и пристаје на бесмислене агенде.

Све је важно, и земља и шума, важна је и вода, а најважније је очување телесног интегритета, јер без слободе да одлучујемо о свом телу, укидају нам се и све остале слободе.

Тамара Брадић, психолог, психотерапеут и потпредседник Покрета Живим за Србију

Објављено 28.11.2021.