Са конференције о Декларацији суверениста

You are currently viewing Са конференције о Декларацији суверениста

Честитам свим покретима и појединцима који су препознали овај значајни политички тренутак када се Србије бори да (п)остане суверена и слободна земља.

У неким мирнодопским условима, себи можда можемо дозволити инсистирање на политичким и персоналним разликама, али у ситуацији перфидне окупације која прети да се финализује најављеним изменама Устава, јасно је да је Србији потребан јединствен суверенистички блок.

Претходне две године кризе, јасно указују да глобалистички центри моћи покушавају да националне државе прогласе неспособним да се боре са изазовима, те их преко својих фаланги у виду невладиних организација, инсталираних послушника у владама држава и медијском сектору који поседују, дестабилизују и одузимају им суверенитет.

У Србији је у покушају промена Устава по питању правосуђа, са намером да избор судија и тужилаца буде измештен из Народне скупштине у којој седе директни представници народа, што би довело до још већег утицаја страног фактора на ову важну грану власти.

Не би био први пут да се нађемо у ситуацији „кадија те тужи, кадија ти суди“, али ни да се ослободимо. Уместо сабље, као наши прадедови, наоштримо оловку и 16.1.2022. заокружимо НЕ промени Устава на референдуму.

У овој бици, Покрету Живим за Србију је место на страни суверениста.

др Јована Стојковић.
председник Покрета Живим за Србију

Објављено 16.12.2021.