ЕУ отворила поглавља у преговорима са Србијом: Глобалисти наградили Вучића за рушење Устава

You are currently viewing ЕУ отворила поглавља у преговорима са Србијом: Глобалисти наградили Вучића за рушење Устава

Ана Брнабић и Александар Вучић изразили су задовољство отварањем четири нова поглавља у преговорима Србије са Европском унијом. Покрет Живим за Србију, међутим, у томе не види ништа добро, осим за самог Вучића, кога су глобалисти очито наградили за покушај растакања Устава, односно укидања цензуса за референдум.

У питању су поглавља 14 (транспортна политика), 15 (енергетика), 21 (трансевропске мреже) и 27 (животна средина). Тако се број отворених поглавља попео на 22 од укупно 33, чиме се наша земља заправо одрекла још једног дела свог суверенитета.

Наиме, Република Србија већ скоро 20 година своје законодавство креира према налогу глобалистичке творевине која ради у интересу крупног капитала, што Европска унија несумњиво јесте, а грађани Србије од тога имају више штете него користи.

У последњој етапи најпроблематичнија је наводна заштита животне средине, која заправо подразумева да се следи такозвана Зелена агенда коју глобалисти пропагирају, а која укључује и наводне климатске промене, у којима многи антиглобалисти виде само параван за уништавање националних економија и нових ограничавања људских права и слобода – сетимо се само бизарних тврдњи о томе како краве, али и људи загађују животну средину самим својим постојањем.

Да се Србија нема чему радовати када су преговори са ЕУ у питању, показује и изјава европског комесара за проширење Оливера Вархеија, који је рекао, између осталог, да “ЕУ жели да убрза свој ангажман на Зеленој агенди”, као и да је ово „признање Србији за владавину права и кораке предузете на реформи Устава у вези са областима које се тичу отвореног кластера“.

Наравно, Вархеји није прескочио ни питање Косова и Метохије, рекавши да „владавина права и нормализација односа са КиМ остају кључни за приступни процес“. Дакле, још једном је Србији из Брисела јасно поручено да се од ње тражи да се одрекне своје јужне покрајине.

Покрет Живим за Србију оштро осуђује поданичко понашање председника Владе Србије Ане Брнабић и председника Републике Србије Александра Вучића, и позива све своје присталице да њихову политику оборимо пре свега на референдуму 16. јануара 2022. године, тако што ћемо заокружити НЕ.

Србији није потребно потчињавање Европској унији, већ суверенистичка политика, за коју се залаже Покрет Живим за Србију, који је стога недавно и потписао Декларацију суверениста, заједно са другим родољубивим покретима који желе да сачувају Устав и сувереност наше земље.

До победе!

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Извор фотографије : Корени

Објављено 15.12.2021.