Интервју са др Јованом Стојковић са инстаграм налога Политичари Србије

You are currently viewing Интервју са др Јованом Стојковић са инстаграм налога Политичари Србије

1. Из ког разлога сте ушли у политику?

-У политику сам ушла “из самоодбране”, када сам схватила да власт не мари за грађански активизам до тренутка док им не будете противкандидат за понеки глас. Повод је био закон о обавезној вакцинацији деце, а преко те борбе сам увидела и узрок наших проблема, а то је перфидна окупација институција и несамосталност у доношењу одлука и закона.

2. Да ли је могућа нека коалиција пред изборе?

-Покрет Живим за Србију склопио је договор о предизборној коалицији са покретом Доста је било и Здравом Србијом, који на речи, али и на делу заступају идеју суверене Србије.

3. Са којим процентом би били задовољни на изборима, а са којим не?

– Сматрам да у политици треба имати максималистичке амбиције јер је и поента бављења политиком долазак у ситуацију да одлучујете и мењате, за шта морате бити власт. На овим изборима бих била задовољна са освојених 10% за суверенистичку опцију, а пораз не очекујем.

4. Шта бисте прво променили у земљи када бисте имали прилику?

-Прво бих повукла све штетне неуставне уговоре и споразуме које су у наше име склапале претходне власти, првенствено оне које се односе на Косово и Метохију, затим бих изменила или укинула неуставне законе, првенствено о обавезној вакцинацији и обавезно процесуирала све који су у њиховој изради, доношењу и спровођењу учествовали. Прекинула бих финансирање НВО из буџета, а стране донације за исте јавно и јасно означила. Ако толико брину о “људским правима”, нека делају без пара и заштите, као што то ради Покрет Живим за Србију. И наравно, ставила бих ван снаге резултате покраденог референдума.

5. Планови за будућност?

– Улазак у парламент, јачање Покрета, пробијање медијске блокаде, оснивање фонда за децу оштећену вакцинама, удруживање са поборницима идеје о сувереној Србији и коначно, позиционирање на местима где се одлучује.

Објављено 2.2.2022