ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ, ГЛАСАМ ЗА СУВЕРЕНИСТЕ: ДР ЈОВАНА СТОЈКОВИЋ О ПРЕДИЗБОРНОЈ КОАЛИЦИЈИ КОЈА ЋЕ СЕ БОРИТИ ЗА СУВЕРЕНУ СРБИЈУ И ЗА ЉУДСКА ПРАВА СВИХ ЊЕНИХ ГРАЂАНА

You are currently viewing ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ, ГЛАСАМ ЗА СУВЕРЕНИСТЕ: ДР ЈОВАНА СТОЈКОВИЋ О ПРЕДИЗБОРНОЈ КОАЛИЦИЈИ КОЈА ЋЕ СЕ БОРИТИ ЗА СУВЕРЕНУ СРБИЈУ И ЗА ЉУДСКА ПРАВА СВИХ ЊЕНИХ ГРАЂАНА

Дан након расписивања избора, предизборна коалиција Суверенисти одржала је конференцију за новинаре, на којој је, поред председника странке Доста је било Саше Радуловића и председника странке Здрава Србија Милана Стаматовића, говорила и председник Покрета Живим за Србију др Јована Стојковић, која је објаснила зашто треба изаћи на изборе на свим нивоима 3. априла и зашто треба гласати баш за Суверенисте, који су се окупили око истих идеја, након што су остварили добру сарадњу пре и током референдума о Уставним променама у јануару.

Др Јована је на почетку истакла да је за постизање коалиционог споразума неопходно испунити три услова: да имате заједничке циљеве, да знате своју специфичну тежину као покрет, странка и појединац, и да држите реч.

,,Пошто су сва три услова испуњена у нашем случају, ми смо формиали коалицију, и то је уједно одговор на питање зашто се не нису формирале неке друге коалиције”, рекла је др Стојковић.

,,Када говоримо о заједничким вредностима и идејама, подсетићу нарочито чланове ЖЗС да смо основани 2018. године зарад очувања КиМ у саставу Србије, зарад бриге о Србима у Републици Српској, Црној Гори и свуда где их има, затим да се противимо уласку Србије у Европску унију и нарочито уласку у НАТО пакт”, рекла је др Јована и додала да је такође битно слагање око супротстављања ковид мерама, које су ,,медицински неутемељене и служе као вид политичког притиска и контроле људи”, подсетивши да су се од самог почетка пландемије само ЖЗС и ДЈБ, од свих политичких фактора, све време борили против њих.

,,Ковид терор траје већ две године, а да ли ће трајати и даље или не, зависи од тога како ћемо гласати 3. априла. Ми немамо моћ ако нам народ не да глас”, објаснила је председник ЖЗС, која се осврнула и на оне који су аполитични, не желе да гласају или сматрају да њихов глас не може ништа да промени:

,,Људи морају да схвате да цену намирница, вртића, висину њихових плата, као и то да ли ћемо бити вакцинисани, да ли ћемо уопште имати посао, па и то да ли ћемо моћи да се крећемо, у шта смо се уверили у претходне две године, одређује политика.”

,,Политику воде политичари, а политичаре поставља народ на изборима својим гласовима. Зато је потребно да освојимо што више гласова и да што више људи са наше листе уђе у парламент, не само да би се чуо наш глас, већ и да бисмо неке ствари могли да мењамо”, објаснила је др Стојковић.

Она је позвала све своје присталице да, осим што ће гласати за Суверенисте, дају и свој потпис за изборну листу и да се пријаве да чувају кутије на изборима, јер је то једина гаранција да ћемо сачувати своје гласове и одбранити своју изборну вољу.

,,Позивам све који прате и поштују рад ЖЗС и који су и на претходним изборима гласали за нас, али и оне који су бојкотовали претходне изборе, да 3. априла изађу и гласају за Суверенисте, како бисмо могли да сву ту подршку коначно материјализујемо. Посебно апелујем на апстиненте да размисле, јер је бојкот подметачина управо глобалистичких структура, које желе да све остане исто. Ипак, нисмо сви исти, нити је тачно да је немогуће нешто променити. Могуће је, али нам треба ваша подршка. Хајде да коначно реализујемо своје жеље и планове”, поручила је др Јована Стојковић.

Покрет Живим за Србију подсећа да глобалистичка власт и глобалистичка опозиција имају исту агенду за Србију, а против те агенде ЖЗС се бори од оснивања. Покрет није мењао ниједну тачку свог програма, а колико је дугогодишња борба др Јоване (прво кроз удружења родитеља па кроз ЖЗС) за мењање политике вакцинације деце у добровољну била оправдана, показало се управо током двогодишњег ковид терора, током кога су људска права нарушена а у понечему чак и укинута, док је економија значајно ослабљена.

Стога, 3. априла изађимо на изборе и гласајмо за Суверенисте.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 16.2.2022.