РУСИЈА И СРБИЈА НА МЕТИ ЗАПАДНИХ “ВРЕДНОСТИ”: “КЕНСЕЛОВАЊЕ” РАЗУМА, КУЛТУРЕ, ЕКОНОМИЈЕ И ПРАВОСЛАВЉА

You are currently viewing РУСИЈА И СРБИЈА НА МЕТИ ЗАПАДНИХ “ВРЕДНОСТИ”: “КЕНСЕЛОВАЊЕ” РАЗУМА, КУЛТУРЕ, ЕКОНОМИЈЕ И ПРАВОСЛАВЉА

Актуелни рат у Украјини, који западни политичари па и режимски у Србији називају “руском агресијом”, оголио је до краја праве намере наших европских и америчких “пријатеља”, заокруживши политички, национални, идеолошки, економски, верски и духовни аспект уцена, позивајући тако Русе широм света, али и Србију и Србе, да, популарно речено, “кенселују” (откажу) сами себе, сматра Покрет Живим за Србију.

ЖЗС подсећа да су такозваном “кенселовању”, коме су данас изложени руски уметници, научници и спортисти широм света, као и обични грађани Руске федерације који живе и раде на Западу, први били подвргнути “антиваксери”, односно борци за слободу избора. То се дешавало и годинама пре корона пландемије, која је пак кршење људских права и слобода подигла на ниво идеологије. Прво су годинама родитељи који нису желели да вакцинишу своју децу вакцинама које имају доказане последице, називани неодговорнима, а лекари и научници који су о последицама говорили – шарлатанима и чак убицама, уз прогон медија и институција, да би у пландемији сви одрасли који нису желели да приме сумњиво превентивно медицинско средство били на различите начине уцењивани, изопштавани из друштва и прогоњени.

И тек што се корона криза, макар на први поглед, приближила крају, глобалисти са Запада добили су другог непријатеља: цео руски народ, али и српски, односно православни, судећи по срамној резолуцији Европског парламента, која је Српску православну цркву оптужила за ширење породичних вредности, као да је то некакав грех и антицивилизацијски чин, и као да све монотеистичке религије такође не заступају породичне вредности.

Отвореном дискриминацијом према православном руском и српском свету, Запад, ЕУ и САД, односно њихови властодршци, отворено показују да такозване демократске вредности важе само за оне који имају уцењивачки капацитет. Међутим, како су већ указали неки аналитичари, изгледа да није само у питању пословични западњачки прагматизам, већ и исконска мржња према народима, вредностима и културама – јер, како другачије протумачити “кенселовање” уметничких великана Чајковског и Достојевског?

Огољена мржња види се и у одлуци компаније “Мета”, у чијем су власништву Фејсбук и Инстаграм, да дозволи отворене позиве на убиства и насиље над Русима, чему се пак ЖЗС не чуди, јер су у питању глобалне корпорације које већ годинама врше цензуру и проглашавају лажним вестима све што не одговара њиховим интересима, па су тако одавно “кенселовали” и бројне лекаре и научнике, односно смањивали њихиву видљивост на поменутим мрежама или им гасили профиле и странице. У том смислу, логичан је реципроцитет којим је прибегла Руска федерација, која је управо забранила рад Фејсбука и Инстаграма на својој територији.

То, међутим, није све – Запад тражи не само идеолошку “правоверност”, већ и економско пуцање у ноге тако што не бисмо увозили руску нафту и гас, који су преко потребни нашој привреди и становништву, док са друге стране западна елита не осећа никакве последице растуће економске и енергетске кризе. У том смислу је марионета Запада Александар Вучић био у праву када је рекао да ЕУ санкцијама према руским енергетским компанијама није казнила себе, већ нас (с обзиром на то да је НИС једина подружница у власништву Гаспромњефта већем од 50 одсто а која није у ЕУ), али није објаснио зашто и даље остајемо на “европском путу”.

Забрињавају и све чешће најаве западних званичника да ће Србија бити “кенселована” уколико не уведе санкције Русији, а иако Вучић говори да томе неће прибећи, искуство нам говори да немамо разлога да му верујемо, поготово у предизборној кампањи. Већ су наговештаји председника о економској и енергетској кризи испразнили рафове многих продавница. Међутим, колико год прављење залиха брашна само по себи било неразумно, оно је само реакција дела грађана на изазивање панике од стране председника, но прављење залиха нафте и гаса већ неће бити могуће за становништво.

Такође забрињава и поскупљење вештачког ђубрива, што ће неминовно довести до још већег поскупљења хране, а самим тим и инфлације и обезвређивања плата чијим се порастом власт толико хвали.

Покрет Живим за Србију стога моли грађане да размисле да ли ће нас можда ЕУ, САД и НАТО угрејати и нахранити уколико уведемо санкције Русији, као што смо то већ, на своју велику срамоту, урадили са Белорусијом, која је увек била уз нас. А, можда је још важније питање шта тражимо међу онима који желе да нас одвоје од наших духовних и културних вредности и да нас очигледно економски униште?

Све оне који овај суноврат Србије желе да зауставе, позивамо да 3. априла на изборима гласају за Суверенисте, чији је ЖЗС део, тако што ће заокружити број 10.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију