Још једна најава издаје

You are currently viewing Још једна најава издаје

Још једно најављено кривично дело у низу Петра Петковића које мора бити спречено одмах.

Петковић: “Спремни смо за почетак разговора о француско – немачком предлогу.”

Не може преговарачки тим Србије, нити ,,свемогући” Вучић, да почиње разговоре нити преговоре о ,,плану нормализације односа (читај – признавању Косова) Србије и непризнате ,,државе” Косово базираном на немачко – француском предлогу”.

О овом предлогу, као и својевремено о Ахтисаријевом плану (који је Скупштина Србије одбила), може се расправа повести, али најпре у надлежним институцијама и стручној јавности Србије, након чега би се донео став поводом наведеног предлога (да ли га одбити, прихватити и има ли сврхе уопште о њему разговарати у Бриселу).

А тај став, одлука, може се и мора донети само у Парламенту Србије, а никако у Канцеларији за КиМ или самоиницијативно од стране председника Србије.Не може и не сме бити никаквог разговора са Приштином о овом или било којем будућем предлогу запада нити Приштине, пре него се исти обаве, како већ рекох, унутар Србије, њених институција и стручне јавности.

У Бриселу и на свим другим преговорима може се разговарати, договарати и преговарати само на бази резолуције 1244 и Устава Србије који не сме бити заобиђен ни у једним преговорима по питању јужне срБске покрајине Косово и Метохија.

Позивамо Народну скупштину Србије, државно тужилаштво и сву срБску јавност да одмах реагују на континуирану маргинализацију пре свега Скупштине и Владе Србије, као и на чињење (још једног у низу) кривичног и антиуставног дела.

Свако има права, наопаког, али ипак права, да покуша да приватизује, изда или истргује делом државне територије, да узурпира ингеренције које му не припадају, да потписује нешто за шта није овлашћен, али исто тако и држава има права, али и обавезу, да све те акте поништи, а сва ова криминална противзаконита дела, дела велеиздаје, по закону најдрастичније казни.

Косметски Срби апелују на Скупштину Србије, на све надлежне институције Србије, на сву срБску јавност да заустави, али и казни издају која нас пуних 12 година на Космету разара.

Само на тај начин могу се спасити и сачувати и народ и територија и Устав Србије

Небојша Јовић

Објављено 1.12.2022.