О бојкоту

You are currently viewing О бојкоту

 

Дај нек ми неко објасни, у чему је фора са причом која се упорно понавља како је циљ да не изађе више од 50% гласача на изборе? Какве везе има колико ће изаћи људи. Могу да разумем добре разлоге, тачније уколико постоји права стратегија, и да се на изборе иде и да се не иде, јер се ништа не завршава нити изласком, нити бојкотом већ оним што иде уз и након те одлуке, и, наравно, везано је и за питање личне одговорности за донету одлуку.

Али ови који су за бојкот, кад почну да причају о некаквом успеху бојкота ако не буде излазност преко 50% они дефинитнво изгледају више него смешни. Стварно покушавам да разумем све који су барем елементарно нормални, али када крену као папагаји: „Да не буде преко 50%! Да не буде преко 50%!

Да не буде преко 50%!…“ Не улазим овде у причу о изборним условима, о томе ко контролише изборе, о изборној крађи и како уопште утврдити колико је људи изашло… већ само постављам питање шта би се то тачно десило да не изађе 50% бирача? Ништа. Било би исто и да је изашло 50+%. А ако је то једини циљ бојкота (мање од 50% излазности) у чему је онда тајна?

Та прича о некаквом легитимитету је празна прича, јер нити је ова, нити претходна је власт, имала легитимит да ради шта је радила и што ради тренутно, па су све њихове одлуке носиле тежину исту као да су легитимне и оставиле су своје катастрофалне последице по друштво без обзира на ту нелегитимност.

Да ли ће можда Вучића да буде срамота ако изаће 40% људи на изборе, па ће он да каже како нема легитимитет и онда ће да се повуча и да у таквом сазиву парламента одбије да донесе све оне законе које је обећао немачким газдама да ће да донесе?

Да ли ће неки пододбор Европског парламента да донесе неку одлуку која ће да смени Вучића зато што је изашло мање од 50% бирача? Или ће можда оштро да га прекоре, па ће он да се промени? Да ли ће РТС да почне објеквитно да извештава, Уставни суд да одлучује по Уставу, правосуђе да функционише као независно, а све ако изађе мање од 50% бирача? Да ли ће се прекинути Бриселски преговори, да ли ће престати имплементација НАТО и глобалистичке ЕУ агенде у српско друштво? Шта ће то да се деси ако изађе мање од 50%?

Није поента да изађе мање од 50% на изборе, већ да народ изврши притисак, узме мотке и отера барабе, велеиздајнике и криминалце који су узурпирали власт. Тај вид бојкота ћу одмах да подржим. Или да већина народа изађе, гласа против Вучића и његове лажне опозиције, и онда одбрани свој глас дат на тим изборима, ако треба моткама, онда моткама. И то подржавам. А ово, „да не изађе више од 50%“, то ништа не значи. Ништа. Још једна зајебанција смишљена од стране Вучићевих налогодаваца из Берлина.

Предраг Јакшић

Извор: https://www.facebook.com/100000418743746/posts/3284226928267900