Да ли 90% позитивних Американаца на коронавирус, није било чак ни заразно?

You are currently viewing Да ли 90% позитивних Американаца на коронавирус, није било чак ни заразно?

Аутор Michael Austin

Шокантан извештај Њујорк Тајмса објављен у суботу открио је да нови корона вирус није ни близу тако заразан како су стручњаци с почетка навели Американце да поверују. Док америчко КОВИД-19 тестирање може да дијагностификује да ли се појединац заразио од корона вируса, ти тестови немају начина да просто рашчлане на делове колико је сваки појединац оболео. Као резултат тога, појединци готово без икаквих симптома и са мало шансе да рашире болест су имали позитиван тест.

Што се тиче самог питања колико позитивних случајева је представљало малу или никакву претњу , чланак часопису је дошао до прилично шокатног открића. Чак до 90 процената људи који су тестирани позитивни, једва да су преносили икакав вирус а то је открио поновни увид у проблематику . Извештај је закључио то након анализе три сета тестинг података који су прикупљени од стране званичника из Масачусетса, Њујорка и Неваде.

„Користили смо један тип података за све, а то је само плус или минус – то је све“, казао је др Мина, епидемиолог са харвардске школе јавног здравља. „Ми то користимо за клиничку дијагностику, за јавно здравље, за социјално одлучивање“, „заиста је неодговорно, мислим, да се пренебрегне признање да је то само квантитативно питање“, додао је Мина.

Према Џон Хопкинс центру, од понедељка, САД је имала 6.023.368 потврђених случајева КОВИД-19. Огромној већини ових људи иза ових потврђених случајева је речено да морају да се изолују на две недеље било да показују симптоме или не. Они нису могли да иду на посао, нису могли да виде своје вољене особе и нису имали слободу две недеље. За оне људе који живе од плате до плате сваког првог у месецу, за које се Демократска партија претвара да „брине бригу“ толико много, две недеље изолације је засигурно било ужасан ударац по њихов кућни буџет.

Уколико се резултати овог извештаја Тајмса покажу веродостојним, то значи да до 90% ових случајева – отприлике 5.421.031 америчких грађана – није морало да се самоизолује. Уместо тога, нама је речено да слепо слушамо извесне стручњаке са екстремно уским доменима своје медицинске експертизе.

Ове нове информације су објављене само неколико дана пре него су Центри за контролу болести и превенцију објавили свој сопствени извештај који показује да 94% случајева оних који су умрли од КОВИД-19 имају постојеће коморбидитете, што значи да су само 6% КОВИД смртних случајева билo директни резултат само КОВИД-19.

Поглед у ретроспективу догађаја је увек исправно гледање на ствари. У то време када се вирус прво ширио, било је нужно да се заштити популација док све чињенице не буду на располагању. Чак и сада, и даље је од виталног значаја да наставимо да чувамо старије суграђане и здравствено осетљиве далеко од опасности од ових болести.

Узевши све то у обзир, закључавања и прекид привреде никада није требало да потраје тако дуго.

Време је да отворимо државу.

Извор: https://www.westernjournal.com/possibly-90-covid-positive-americans-not-even-contagious-says-shock-nyt-report/?utm_source=facebook&utm_medium=thenewvoice&fbclid=IwAR30ZGB7vm2tSriWN1mzG-xsOSIvHWPIsgMAIkL5Ba8ZOl1cZAc2JOnZ6Aw

Превод: anglo.world.translations@gmail.com