Палмер и „опозиција“: Зашто кажеш демократија, а мислиш на Косово?

You are currently viewing Палмер и „опозиција“: Зашто кажеш демократија, а мислиш на Косово?

Ових дана многи опозициони лидери и заменици похвалили су се да их је угостио Метју Палмер, заменик помоћника државног секретара САД и специјални изасланик Стејт департмента за „Западни Балкан“. Некадашњи сарадник по злу нам познате Медлин Олбрајт, човек који је био директно укључен у процес насилног одвајања Косова од Србије, али и у довођењу на власт Српске напредне странке као службеник америчке амбасаде у Београду од 2011. до 2014. године, окупио је Павла Грбовића из ПСГ, Добрицу Веселиновића из Не давимо Београд, Маринику Тепић из ССП, Здравка Поноша из НС и Небојшу Зеленовића из ЗЗС, док је Борис Тадић имао ту част да се насамо састане са својим старим познаником, и то у прилично неформалном али луксузном екстеријеру.

Човек који је осам година био председник Србије, данас се на друштвеним мрежама хвали фотографијом на којој, са изразом задовољства на лицу, срдачно стиска руку човеку који је само дан раније по ко зна који пут отворено поручио да САД сматрају да ће међусобно признање Србије и лажне државе Косово „довести до нормализације односа и оставити ту тему у прошлости“. Али, Тадић рече да је са Палмером имао „изузетан“ разговор „о стању демократије у Србији, економији, еколошким и демографским проблемима, Косову, проблему слободе медија и политичкој ситуацији у региону“. Једино што нам човек кога је српски народ, нажалост, два пута бирао за председника, није рекао, јесте: шта је изузетно у томе што амерички дипломата тражи да наша земља призна лажну државу Косово, и које мишљење му је тим поводом изнео.

Истина, Тадић и његова странка немају никакво упориште у бирачком телу, па његово мишљење за грађане није Бог зна колико битно, али Палмер је очигледно имао неки разлог што га је звао на овај пријатељски сусрет уз кафицу и лигештуле.

И док Палмер не крије шта му је циљ, наши подобни опозиционари играју се демократије, па се не стиде да јавно кажу да су од злогласног Американца тражили – демократију. Читајући изјаве Добрице Веселиновића, Небојше Зеленовића и Павла Грбовића, могли бисмо да стекнемо утисак да су они потпуно у сагласју са тиме што је Србија одавно америчка колонија, па једног америчког чиновника мољакају да им обезбеди приступ медијима, побољшање рада институција, боље изборне услове… Веселиновић је чак поменуо и „климатске промене“ и „енергетску транзицију“, показавши недвосмислено да је спреман да спроводи прокламоване глобалистичке агенде, док је Грбовић јасно ставио до знања да је спреман на признање Косова, без срама затраживши “персоналну аутономију за Србе”!

Наравно, Палмер се сусрео и са Александром Вучићем, који се „нада компромису“, али је Палмер био недвосмислен у интервјуу за Блиц, где је рекао да „Косово није спремно да преговара о границама и територијама“!

Веома јасно и нимало дипломатски, али то очигледно нимало не оптерећује подобне побројане политичаре, који спремно чекају да Америка пусти низ воду Вучића, који је већ починио чин издаје потписавши Бриселски споразум, и да њих доведе на власт.

Инфо служба Покрета Живим за Србију