Врховни суд Индије против обавезне вакцинације и казни за невакцинисане

You are currently viewing Врховни суд Индије против обавезне вакцинације и казни за невакцинисане

Врховни суд Индије, одлучио је да нико не може бити приморан да се вакцинише против Ц-19 и наложио влади да јавно објави штетне ефекте вакцинације. Судије су навеле да су телесна аутономија и интегритет заштићени чланом 21 њиховог Устава.

Што се тиче података у вези испитивања вакцина која су спроведена и која ће бити спроведена накнадно, сви подаци морају бити доступни јавности без даљег одлагања, рекао је суд. Врховни суд је такође наложио да се објаве извештаји о нежељеним догађајима након вакцинације на јавно доступном систему .

Суд је донео пресуду на иницијативу др Џејкоба Пулијела у којој тражи обелодањивање података о клиничким испитивањима вакцина против Ц-19 и догађајима након вакцинације.

Др Џејкоб Пулијел подржао је писмом подршке борбу наше др Јоване Стојковић када су јој претили одузимањем лиценце због борбе за слободу избора приликом вакцинације.

Извор⬇️

https://www.indiatvnews.com/news/india/covid19-vaccination-not-mandatory-supreme-court-order-unvaccinated-individuals-restrictions-2022-05-02-773615

Писмо подршке ⬇️

Др Џејкоб М. Пулијел из Индије подржао рад др Јоване Стојковић

Објављено 13.5.2022.