Прављење мајмунима

You are currently viewing Прављење мајмунима

Поводом извештавања медија о преносу актуелних мајмунских богиња у геј популацији, огласила се Повереник за заштиту равноправност, Бранкица Јанковић, и нагласила да је «таргетирање било које групе људи на основу било ког стварног или претпостављеног личног својства, па тако и на основу сексуалне оријентације, дискриминаторно и законом забрањено.»

Такође, Независно удружење новинара Србије, реаговало је и «осудило непрофесионално извештавање медија о ширењу мајмунских богиња и довођења у везу са ЛГБТQ+ популацијом и истакло да стигматизација и таргетирање појединих група не само да наносе штету одређеној заједници него ремете и јавно здравље.»

Као неко ко је био на све доступне начине прогоњен због истог става када су у питању деца која подлежу обавезној вакцинацији, не могу да се не запитам, како под удар закона на који се позива Повереник, нису дошли сви лекари, политичари, медији, случајни пролазници, који су спроводили или подстрекивали дискриминацију невакцинисане деце, онемогућавање уласка у вртиће деце која су већ била уписана, забрану уписа у предшколске установе, високе казне за њихове родитеље, пријављивање центрима за социјални рад? Како то да је јавност хушкана да ће је њихово «претпостављено лично својство претпостављане заражености» , угрозити, убити, разболети?

Као неко ко је из свих медијских оружја сатанизован, дискредитован, таргетиран, стигматизован, оспораван, клеветан, вређан, не могу да се не запитам како НУНС није приметио непрофесионално извештавање о деци «расадницима болести» које треба одузети родитељима, као и њихово довођење у везу са туђим смртима и разбољевањима?

Питања су реторичка јер одговоре знамо. Новинарске и институционалне правде има само за политички коректне и инструменатлизоване жртве. Док год су гејеви «ваша», а деца наша брига, та правда је лажна, селективна, силеџијска, а ова надахнута реаговања – давање банане.

И њима и нама.

Јована Стојковић
председник Покрета Живим за Србију

Објављено 26.5.2022.