Говор Марка Милића на скупу подршке Русији

You are currently viewing Говор Марка Милића на скупу подршке Русији

Браћо и сестре, Срби и Руси, чланови Покрета Живим за Србију и чланови мото клуба Ноћни вукови и сви остали присутни и они који прате скуп путем интернета желим добар дан. Овде смо се окупили да својим присуством и учешћем у ауто-мото колони дамо подршку братском руском народу. Замолићу све присутне да у току кретања колоне поштују све саобраћајне прописе, као и јавни ред и мир, како би послали лепу поруку подршке братској Русији, али и показали свету праву слику традиционалног српско-руског пријатељства. Хвала свима који сте дошли да представимо Краљево и Србију у правом светлу.

Видите сви у каквој се ситуацији данас налазе Русија и Србија, али и Белорусија, коју не могу да изоставим. Цео западни свет је против ових православних држава. Разним изговорима покушавају да оправдају своју агресорску политику према православним народима, а нико од тих западњака не спомиње осмогодишњи терор укро-нациста над руским становништвом у Украјини. Сви они осуђују Русију која само брани свој народ, што би учинила свака друга држава на свету. Украјина је требала и могла је сама да реши свој унутрашњи проблем са нацистима, али су украјинске власти подлегле под притиском запада и не само да нису решиле проблем, већ помажу нацистима и наоружавају их. Када је Русија одреаговала са пуним правом, онда исти тај запад Русији уводи 6-7 пакета санкција, прети и излаже дискриминацији све Русе, само зато што су Руси.

Дакле, по западној демократији, а западњацима су пуна уста демократије и људских права, Руси морају да трпе тортуру и терор и не смеју да се бране, јер ће онда бити представљени у западној пропаганди као агресори. Где су људска права за руско становништво у Украјини? Где су људска права за руске спортисте који немају никакве везе са руском мировном интервенцијом? Мировном интервенцијом јер су Руси ушли у Украјину да успоставе мир који је био нарушаван претходних осам година. Где су права за руске писце, композиторе и уметнике које запад укида у школама и забрањује их?

Запад преко ЕУ месецима прети и врши притисак на Србију да уведе санкције Русији. Српска власт, која је проЕУ оријентисана, и српска жуто-зелена проЕУ опозиција траже начин да удовоље западу, али се плаше да уведу санкције Русији, јер је 90% српског становништва против увођења тих санкција. Подсећам да је прошле јесени иста та наша власт увела санкције Белорусији, што је прећутно одобрила жуто-зелена проЕУ опозиција. Александар Лукашенко је једини светски лидер који је учинио част Србији својом посетом 1999. године, за време бомбардовања Србије баш од стране запада. Санкције Белорусији су срамота за Србију.

Не смемо дозволити увођење санкција још једној братској земљи- Русији. Тражимо и укидање санкција Белорусији. Подсећам да управо ветом Русије у СБ УН Србија није проглашена геноцидном. У току НАТО бомбардовања Србије Русија и Белорусија су слале хуманитарну помоћ Србији, а Руси су послали и своје медицинско особље да помаже и лечи српско становништво. Један такав монтажни руски дом здравља је био смештен у Прокупљу. Укратко, српски и руски народи вековима се помажу између себе, а пре свега нас повезује иста вера, исти Бог, иста крв и традиционално братско пријатељство.

Сходно свему томе, поручујем западу и српској проЕУ власти да никакве санкције Русији не долазе у обзир! На крају крајева, ако бирамо између ЕУ и Русије, онда бирамо Русију. Не треба нам унија.

Марко Милић, председник ОО Покрета Живим за Србију Краљево

Објављено 20.9.2022.