Вакцина – неповратнa штета по здравље човечанства

You are currently viewing Вакцина – неповратнa штета по здравље човечанства

Недавно сам наишла на текст и видео познатог научника белгијског порекла Geert Vanden Bossheа који је детаљно објаснио зашто ће вакцинација против Ковида 19 проузроковати неповратну штету по здравље човечанства. Сведоци смо да нам се велики број људи разбољева и завршава на респиратору после вакцинације као и да се о томе ћути. Сведоци смо да је вакцина Астра Зенека забрањена у многим државама, док је у Србији и даље „безбедна“.

Ево шта каже научник Vandan Bosshe, преносим вам превод текста у целости.

Већ смо пар недеља сведоци рапидног повећања броја оболелих од Ковид-19 у нашој земљи, међу којима је и огроман број вакцинисаних и ревакцинисаних особа. Наш стручни штаб до сада није дао никакво валидно објашњење, осим да су се сви ти људи заразили баш сад кад су се вакцинисали, а антитела наводно нису још формирана. Наравно, пошто од њих нисмо ни очекивали да нам кажу било шта стручно, тражили смо одговоре на другој страни.

Пре пар дана Geert Vanden Bossche, познати научник белгијског порекла изашао је у јавност са тврдњама да ће масовна вакцинација против Ковид-19 која је у току довести до катастрофалних последица – даљег јачања вируса и повећања броја заражених и да се то већ дешава! Одлучио је да не ћути, како сам каже, због наше и његове деце. На свом Линкедин профилу је објавио чланак поткрепљен бројним студијама под насловом ‘Наука која стоји иза катастрофалних последица непромишљене људске интервенције у пандемији Ковид-19’. Паралелно је изашао снимак његовог интервју на ову горућу тему.

Vanden Bossche је научник који се бави развојем вакцина. Радио је за ГАВИ (Глобалана алијанса за вакцине и имунизацију) као координатор на пројекту вакцине за Еболу. То значи да је директно сарађивао са Светском здравственом организацијом, ЦДЦ-ом и Бил и Мелинда Гејтс фондацијом која је главни финансијер ГАВИ алијансе.

На питање да ли је свестан да својом изјавом даје подстицај антивакциналном покрету, Vanden Bossche одговара да се не ради о ваксерима и антиваксерима, него о будућности човечанства, да он није против вакцина, већ да се вакцине администрирају противно науци и да није чак ни проблем у томе што неће бити ефикасне, него што ће проузроковати неповратну штету по здравље човечанства.

Наиме, Vanden Bossche објашњава да се масовна вакцинација профилактичким вакцинама какве имамо у оптицају за Ковид-19, као што имамо и за варијанте грипа, никако не сме радити у сред пандемије. Он даље објашњава и због чега. Ове вакцине креирају специфични имунитет, односно специфична антитела на сој вируса који је био у оптицају на почетку пандемије. Сада су у оптицају нови мутирани сојеви вируса, а ефекат вакцина на њих није ни могао да буде испитан до сада. Информација која нам се сервира у медијима гласи да чак и да не буде пуног ефекта, свакако је боље вакцинисати се, јер тако, наводно, нећемо завршити у болници на респиратору. Ко то гарантује, када ни једна фармацеутска компанија која је произвела вакцину није стала иза свог производа и не гарантује ничим (осим празним речима) да неће оставити краткорочне или дугорочне последице по здравље вакцинисаних?

Vanden Bossche разбија ове тврдње, објашњавајући да је мањи проблем у томе што вакцине неће бити ефикасне. Највећи проблем лежи у чињеници да вакцине креирањем специфичног (стеченог) имунитета супримирају неспецифични (урођени) имунитет, који је прва линија одбране од сваког страног микроорганизма или токсина.  У сред пандемије када вирус циркулише кроз становништво, ви вакцинацијом обарате свој урођени имунитет и постајете лак плен свих патогена, а ништа мање ни самог Ковид-19 вируса, поготову кад је измењен и вирулентнији у односу на почетни таргетиран вирус.

Овај научник сматра да се интервенцијом масовне вакцинације проузрокује општи пад имунитета који води до повећања броја заражавања и да не долазимо до жељеног колективног имунитета до кога би дошло природним заражавањем младог и здравог становништва. Истовремено, вирус је стимулисан на даље мутације пошто настојимо да га агресивно искоренимо, што може довести до појаве све погубнијих сојева.

Vanden Bossche сматра да је масовну вакцинацију потребно што пре зауставити, да је старе људе потребно заштитити максимално, али да младим и здравим људима треба омогућити слободно циркулисање како би се стекао природни колективни имунитет. Већина људи ће пребродити вирус без симптома или са лакшим симптомима и то једини начин ако не желимо да креирамо све смртоносније сојеве вируса непромишљеном политичком интервенцијом масовне вакцинације.”

Шта ће Србија урадити по овом питању?! Да ли ћемо и даље вакцинисати људе вакцином која је у експерименталној фази и за коју већ постоје доказа да је небезбедна и да доводи до катастрофалних последица?! Да ли су исту вакцину наменили и нашој деци, да ли ћемо то дозволити?!

Тамара Брадић,
Мастер психолог и психотерапеут у тренингу под супервизијом,
потпредседник Покрета Живим за Србију