Након опомене пред кривичну пријаву и тужбу Покрета Живим за Србију баки из геронтолошког центра у Београду омогућено свето причешће без условљавања вакцинацијом

You are currently viewing Након опомене пред кривичну пријаву и тужбу Покрета Живим за Србију баки из геронтолошког центра у Београду омогућено свето причешће без условљавања вакцинацијом

Чули сте причу о баки којој у геронтолошком центру у Београду, нису одобрили причешће уз свештено лице, и то само зато што није вакцинисана.

Покрету Живим за Србију јавио се човек који је замолио да помогнемо и да реагујемо на ово кршење основних људских права, Др Јована Стојковић је истог момента назвала адвоката покрета како бисмо помогли баки и да спречимо то сурово безакоње.

Заменик покрета Живим за Србију, адвокат Милина Дорић у име Покрета Живим за Србију, чији је председник ДР Јована Стојковић написала је опомену пред тужбу и кривичну пријаву али и захтев за приступ информацијaма од јавног значаја. У опомени смо припретили кривичном пријавом и тужбом због узурпирања основних људских права, наиме бака се није причестила 16 месеци и јако је желела да јој дође свештено лице, али особље из геронтолошког центра ју је уцењивали и условљавало, али бака је била чврста у свом ставу.

У захтеву за приступ информацијама од јавног значаја тражили смо информацију на основу чега траже да се корисници геронтолошког центра вакцинишу, када ВАКЦИНА НИЈЕ ОБАВЕЗНА, и тај одговор још увек чекамо.

Данас, 12.07.2021. године јављено нам је да баки слободно може да дође свештено лице и да се причести, захваљујући ургирању Покрета Живим за Србију и овој нашој борби, баки се испунила највећа жеља. Жао нам је само што нас пре није контактирала, и што је толико дуго чекала на причест.

Мени као адвокату, је ово неописива сатисфакција, ово је још једна победа Др Јоване Стојковић и покрета Живим за Србију.

Геронтолошки центар ради мимо закона и Устава. Многи то раде и ми ћемо увек на то безaкоње реаговати.

Хвала др Јовани што је на први позив за помоћ баки реаговала, мене обавестила и што смо истог дана предали опомене и захтев.

Бака је добро.
Бог је уз нас.
До победе!

Адвокат Милина Дорић
заменик председника покрета Живим за Србију