Јасан пример политизације центара за социјални рад

You are currently viewing Јасан пример политизације центара за социјални рад

Дана 17.9.2021. године док сам на шалтеру ЦСР „Ковачица“ подносио дописе о претходним неделима злонамерних запослених радница овог Центра, на пулту с леве стране од шалтера угледао сам белу хемијску оловку привезану тробојним концем. На хемијској оловци је писало Српска напредна странка – За нашу децу!

За некога је ово ситница, за мене је прст у око, нови убод у рањено срце, тешка политизација државне институције, нови шамар за жртве Центра и још један доказ о страначком запошљавању и пристрасној политици овог Центра чији рад пратим годинама уназад силом прилика.

Мало ли је што натпис „За нашу децу“ дуже од годину дана провокативно и лицемерно убада очи с билборда и пара уши с телевизијских реклама – сада се иронично и изазивачки појавио и тамо где појединци заиста раде за њихову децу али отимајући и отуђујући туђу децу. Шире, они који нас лицемерно лажу да је њихово деловање за нашу децу, и за децу уопште, заправо делују за свој ћар и ужитак своје деце, док о нашој деци не да не брину, него нам децу уназађују, трују, продају, отимају или отуђују, а уопштено користе децу у политичке сврхе.

Питам вас:

  1. Да ли се истицање овакве оловке назива политички непотизам и протежирање једне политичке партије међу корисницима услуга ЦСР „Ковачица“?
  2. Да ли је ова оловка понуђена на пулту у знак захвалности неког запосленог из Центра или, можебити, целог колектива?
  3. Да ли је ова оловка подсетник грађанима за кога да гласају или кога да слушају и слепо следе уколико желе добити помоћ у Центру?
  4. Да ли ова оловка треба да вређа интелигенцију онима који су против страначког запошљавања или уплива политике у државне институције?
  5. Да ли овом оловком треба повредити осећања оштећених од стране запослених у Центру?
  6. Да ли овом оловком треба прецртати поједине чланове правилника, закона и устава?
  7. Да ли овом оловком треба омаловажити неистомишљенике или припаднике других политичких партија и покрета?
  8. Да ли ова хемијска оловка представља доказ или контрадоказ за изјаву председника нaше државе из времена његових властодржачких почетака када је јавно и уверљиво изјављивао да нигде и нипошто неће бити страначког зпошљавања?

др Војислав Симоновић
Објављено 29.11.2021.