Не давимо Београд, удавимо патриотске покрете

You are currently viewing Не давимо Београд, удавимо патриотске покрете

Пажњу нам је привукла информација да специјални изасланик Немачке за тзв. „Западни Балкан“, Мануел Сарацин, долази у Београд и да ће се том приликом срести са Добрицом Веселиновићем.

Сарацин је директно делегиран од стране министaрке одбране Немачке, Аналене Бербок која је скоро посетила Београд и „формулисала јасна очекивања од Србије“ у вези ситуације у Украјини, која дели и Сарацин.

Друштво у Београду ће му опет правити Добрица Веселиновић, из УГ Не давимо Београд. Иако је ова групација у склопу коалиције „Морамо“, прешла цензус на републичким и градским изборима, чуде састанци на овако високом нивоу са једним формално-правно удружењем грађана, које је извршило регистрацију у АПР-у 14.5.2020.

Како се то и зашто за мање од две године, једно удружење грађана састаје са високим представником Немачке за „Западни Балкан“? Да ли вам се чини могућим да се било ко из Покрета Живим за Србију, који постоји од 2018. године, сусретне са ма којим политичарем на високој позицији, макар и пријатељских држава?

Колико пута сте видели председника Покрета Живим за Србију на телевизији, у новинама, у било ком државном или „независном“ медију, макар у неутралном контексту, а колико пута представнике Не давимо Београд?

Шта може бити разлог овако различитом третману, где се једном удружењу грађана даје ветар у крила са медијских и политичких позиција, а другом цензура, сатанизација и прогон?

Одговор, наравно, лежи у вредностима које заступају, а ако је тако, онда се морамо запитати чија је наша држава?

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 29.4.2022.