Бог има план за Србе

You are currently viewing Бог има план за Србе

Који је доказ овоме? У 6. веку беше, један од највећих светитеља тога времена, Свети Сава Освећени. У свом виђењу, то јест, Богооткривењу, а које преноси својим монасома, каже му се, да ће у његов манастир доћи младић, свештеник, његовог имена, Сава. Да ће знак да то јесте тај младић бити падање жезла својега са зида које му се има предати, као и иконе Богородице Млекопитателнице и Тројеручице.

Све ово Господ Св Сави Освећеном открива 6 векова унапред, зар то није доказ да Бог има план за Србе? Зар то није доказ да је Бог имао план за Србе како да их приведе спасењу и вечном животу у благодати и радости? Зар то није доказ да је Бог имао план за Србе и да је знао да ће Србима бити потребан један Свети, рода србског, отац наш Свети Сава, да ће бити потребан посредник завађеној браћи србској? Зар није?

А данас? Данас желе да нас одвоје од оца нашег Светог Саве! Непомјаник зна колики је значај Светог Саве у Срба, зна да знамо да је и данас отац наш Свети Сава посредник србског народа код Оца нашег Небеског. Да се у сузама, клечећи моли пред Господом Спаситељем да се Срби обоже, сложе и умноже, томе нас и Св Владика Николај подучава. Баш зато што све ово зна, преко својих посредника покушава да нас одвоји од њега.

А ми! Не дајмо му да то чини, данас када смо подељени на хиљаде фракција, када смо завађени више него икад. Данас нам је Свети Сава посредник више него потребан. Потребан нам је да поново измири завађену браћу, да нам поново покаже прави спасоносни пут, потребан нам је да нас ОСЛОБОДИ, да нас ВАСКРСНЕ из мртвила у које смо упали.

Бог је имао план за Србе онда, пославши му Светог Саву и уздигао је србски народ на завидну лествицу, ако је имао план за Србе онда, има га сада! Али сада, Небо је украшено и свим Светим Савиним сродницима као и самим Светим Савом који су наши заступници код Господа и Спаса нашег. Уз помоћ свих њих и ми сами помозимо Господу да нас поново уздигне, опорави и Васкрсне! Помагањем Господу да свој план за Србе оствари, план за који верујем да може бити Србима на корист, помажемо себи самима.

Браћо и сестре, нека је на радост, здравље и спасење празник нашег Светог Оца Саве, Савиндан!
Нека би Господ поново, као некад, остваривао своје планове путем Светог нашег посредника, принца из лозе Немањића, који оставише овоземаљски престо, зарад оноземаљског Царства, који нам раскрчише пут ка Њему.