О забораву “заборављених болести”

You are currently viewing О забораву “заборављених болести”

Лепо је што Батут налаже евидентирање још понечег осим “невакцинисане деце”, те можемо сазнати да је последња “рајска година” обухвата деце ММР-ом, када су савесни грађани могли мирно да спавају, била 2011., када је обухват првом дозом био 98,3%, а другом 98,4%.

Тако је било и претходних година, и док су савесни грађани уживали у забораву заборављене болести, а медији ћутали као заливени, 2011. регистровано је :

*370 случајева малих богиња
*63 случаја заушака
*14 случаја црвенке

То се дешавало и претходних “преантиваксерских” година:

  1. било је 20 случајева малих богиња, 40 случајева заушака, 14 случајева црвенке.
  2. било је 1 случај малих богиња, 262 случајева заушака, 27 случајева црвенке.
  3. било је 2 случаја малих богиња, 277 случајева заушака, 23 случаја црвенке.
  4. био је 201 случај малих богиња, 80 случајева заушака, 41 случај црвенке.

Све три болести треба да спречи ММР вакцина која је у том периоду дата у прокламованом обухвату.

Када погледамо табелу са “обухватима” за неке европске земље, видимо да цивилизоване Француска и Италија, на пример, имају константно, свих посматраних година 2009.-2019. обухват МАЊИ од 95%, али сам сигурна да немају овакве гадне, зле и лажне медијске атаке на сопствено становништво.

Нису ли то ове земље у Eвропском региону, чија “актуелна епидемиолошка ситуација морбила”, али и “прекид у дистрибуцији и недостатак вакцине против морбила, рубеле и паротитиса, последично нагомилавање невакцинисане и непотпуно вакцинисане деце “, доводе у питање елиминацију. Иста констатација, објављена је и у Извештају о имунизацији у Р. Србији 2015., на страни 49., уз напомену да је (тиме узрокован) пад у вакцинацији (ни помена антиваксера) довео до осетљиве популације која је незаштићена у случају импортовања вируса, “што се и догодило 2015.”

У предлогу мера истог извештаја, позива се на реализацију иницираног предлога из 2008. (када није било никаквог пада обухвата и удружења везаних за слободу избора) за формирање Националног саветодавног комитета који се захтева, између осталог, “због неопходности сузбијања “антивакциналног лобија”, који нити постоји, нити је постојао чак ни у машти 2008. године када се овај предлог иницира.

Али шта постоји?

Постоји “већ више година иницирана иницијатива доношења новог Закона”, који је и донет 2016. и који родитељима брани да одлучују о вакц.своје деце, а “иницијатори из 2008.” борбе са непостојећим непријатељем су могли наслутити да ће се нека врста отпора појавити.

Огромну улогу у таргетирању и окривљавању људи који су се организовали реактивно НАКОН доношења Закона 2016., имају медији који:

  1. Никад неће известити о оболелима кад је обухват “адекватан”.
  2. Никад неће пренети замерке Батута на неправовремену дистрибуцију вакцина.
  3. Никад неће довести у питање различите вакц.политике у земљама са сличним обухватима вакцинацијом.
  4. Неће поменути програме одштете који постоје деценијама у свету, али у Србији не.

Тамо живе “антиваксери”.